Na prelome rokov 2007/2008

30. 12. 2007 - Omšenie

Na pozvanie pána farára Lysičana, ktorý pôsobil v Nesluši v rokoch 2002 - 2007, sme v poslednú nedeľu roku 2007 absolvovali ďalší koncert v Omšení blízko Trenčianskych Teplíc. Vystúpenie sa konalo v podvečerných hodinách v miestnom kostole.

Na posedení po koncerte sme spoločne s pánom farárom zaspomínali na jeho nezabudbuteľné obdobie strávené v Nesluši. Podľa jeho slov: „Priateľstvo nekončí diaľkou, ale zabudnutím.”

1. 1. 2008 - Nesluša

Na Nový rok sme tradične už po deviatykrát usporiadali novoročný koncert v Kostole sv. Jána Nepomuckého v Nesluši. Zahrali sme vianočné i klasické skladby.

6.1.2008 - Studénka

Na troch kráľov sme sa vybrali na novoročný koncert do Studénky neďaleko Ostravy. Tu pôsobí Tamburašský orchester Brač, s ktorým sme sa skontaktovali pred štvrť rokom pomocou internetu. Tento súbor má už bohatú históriu.

Jeho približne 30 členov hrá na viacerých druhoch tambúr, čo je pôvodom balkánsky strunový hudobný nástroj celkom podobný mandolíne. Najmenšia Bisernica má 50 centimetrov, najväčšia Bugaria, podobná kontrabasu, 2 metre. Nie je to detský súbor ako náš, medzi jednotlivými hráčmi sú zástupcovia všetkých vekových kategórií!

Koncert začal 18:00 v Dělnickom dome. Po úvodnom našom vystúpení prišiel na rad orchester Brač. Naň sme sa tešili a boli zvedaví, hoci dve skladby sme si mohli vypočuť už počas skúšky pred koncertom. Reportoárom skladieb sme si dosť podobní, čo sa potvrdilo aj tým, že oba súbory nevedomky zahrali skladby Most cez rieku Kwai a Deti z Pirea. Pán dirigent súboru Brač, Miloslav Grohmann, dodal, že nikto skutočne pri výbere piesní neodpisoval. Špeciálne pre Žiarinku zahrali slovenskú ľudovú pieseň To tá Heľpa!

Veríme, že sa s orchestrom Brač v blízkej budúcnosti ešte stretneme.

Bližšie informácie o orchestri Brač nájdete na www.tamburasi.cz

Videoreportáž z koncertu v Studénke nájdete na stránke Video.

13. 1. 2008 - Lietava

V druhú nedeľu v roku 2008 sme zahrali v kostole v Lietave niekoľko piesní pre predĺženie vianočného obdobia. Koncert sa konal v kostole počas omše. Do Lietavy sme sa v roku 2008 vrátili počas osláv výročia obce.

Fotografie

Všetky fotografie veľké | Prehliadať fotografie

Omšenie - p. f. Lysičan predstavuje Žiarinku pred koncertomOmšenieOmšenieOmšenieOmšenieOmšenieOmšenie - Ľubka a JankaOmšenie - Deniska a ZuzkaOmšenie - Jarko a ZuzkaOmšenieOmšenieOmšenie - posedenie po koncerteOmšenie - posedenie po koncerteNeslušaNeslušaNeslušaNeslušaNesluša - Peťo a MišoNeslušaNeslušaNesluša - pani KladuchováStudénkaStudénkaStudénkaStudénkaStudénkaStudénkaStudénkaStudénka - vedúci súborov pri výmene CDStudénka - súbor BračStudénka - súbor BračStudénka - súbor BračStudénka - súbor BračStudénka - Žiarinka a BračStudénka - Žiarinka a BračStudénka - občerstvenie po koncerteStudénka - občerstvenie po koncerteStudénka - občerstvenie po koncerte
2024  lobobopeterpziarinka.tym.sk